Blog 3: Rustig

Hallo allemaal,

Korte versie: Ik heb het rustig. Bij een mortieraanval op Kidal is een dode (VN) gevallen. We zijn benieuwd hoe de situatie zich hier zal ontwikkelen.

Uitgebreide versie: Strak van de Coffeïne en wat vrolijker dan normaal zit ik deze mail te typen. Stel dat we ooit in een noodgeval moeten vliegen als we moe zijn, mogen we die pillen nemen. Voorwaarde is dat je het een keer op de grond uitprobeert. Samen met een andere nieuwsgierige collega lieten we ons dat geen twee keer zeggen. Altijd leuk, nieuwe ervaringen. Ik zie het als een gratis nieuwe attractie in mijn pretpark “het leven van Peter”.

Mijn eerste operationele missie zit er alweer op. Het was een verkenninsmissie en de klant was tevreden. Niet echt spannend voor ons, maar wel weer een mooi stuk vliegen in dit gigantisch uitgestrekte land. We vliegen hier deels hoog en deels laag. Het laagvliegen blijft een mooie sport. Je ziet het land van dichterbij en je hebt tenminste een echte snelheidsbeleving als je met zo´n 200 km/u de zandduinen en boompjes links en rechts voorbij ziet vliegen.

De planning voor het vliegen, het vliegen zelf en de debriefing, zijn drukke momenten. Daarbuiten hebben we behoorlijk wat ‘vrije tijd’. Sommigen vervelen zich en weten niet meer welke serie ze nog een keer moeten gaan kijken. Ik echter voel me dolblij met al die vrije tijd. In Nederland kwam ik altijd tijd tekort. Ik heb een stapel boeken die ik nog wil lezen, ik wil tijd hebben om aan mijn eigen boek te schrijven en ik wil tijd om gewoon lekker niks te doen. Daarnaast wil ik ook af en toe met de andere jongens gezamenlijk film kijken of gamen. Tot nu toe gaat dat prima. Dit zou nog wel eens een hele relaxte uitzending kunnen worden.

Gister heb ik mijn ticket geboekt voor mijn sabattical. Ik kijk er enorm naar uit straks lekker drie maanden lang weg te zijn naar Zuid-Oost Azië. Even geen defensie, even geen Nederland, even geen sociale verplichtingen. Die maanden lang alles mag en niets moet. Geen plan, alleen een ticket heen en terug. Iedere dag kijken waar ik zin in heb en dat gaan doen. Dit is de attractie van mijn pretpark die in januari geopend wordt en waar ik erg naar uit kijk!

Hartelijke groet uit Mali,

Peter

 

10-10-2014

Snel bladeren: vorige blog / volgende blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *