Over mij

Anderen over Peter:

"Ik had moeite om mijn Eenheidservaring te integreren in de dagelijkse werkelijkheid. Peter is dat wel gelukt. Hij heeft me erop gewezen dat die Eenheid en logica dus ook hier aanwezig zijn. Hij heeft me de tools aangereikt om in Overgave te kunnen leven."  -  Harmen

"Peter kan feilloos aanvoelen waar nog de struggling of de krampachtigheid zit en kan je op een hele mooie, respectvolle en toch confronterende manier bevragen."  –  Eva

"Hij is heel theoretisch, maar kon me echt in mijn hart raken. Ik kon de waarheid voelen."  –  Harmen

"Hij laat mensen heel erg vrij, antwoord altijd persoonlijk en laat mensen in hun waarde." – Rosa

"Peter is iemand die het doorleeft. Hij praktiseert het niet alleen vanuit zijn hoofd, maar ook in het ZIJN en in contact met de ander en met de groep."  –  Eva

"Hij vertelt niet alleen zijn theorie en zijn woorden, ik zie het ook echt bij hem. Zo kan het zijn, moeiteloos leven." – Harmen

"De kracht van Peter is echt dat hij zoveel kennis en wijsheden heeft vergaard en die op een hele simpele en duidelijke manier kan uitleggen."  -  Eva

Wie is Peter Gordijn?

Vrije vogel. Passie voor het onbeschrijflijke. Leven in overgave. Ik volg mijn sterkste aandrang. Op dit moment is dat vloggen, schrijven, lezingen en persoonlijke consulten geven, en natuurlijk levensgenieten!

Naam: Peter Gordijn. Bouwjaar 1982. Opgegroeid in Brabant. Vrije school Nijmegen. Na havo direct keuringen voor piloot bij Luchtmacht gedaan en gehaald. Officiersopleiding op KMA. Leren vliegen op PC-7 in Woensdrecht. Survival cursussen in Nederland, Duitsland, Zweden en Spanje. Helikopter- en Apacheopleiding in Alabama, USA. Bergvliegen in Colorado, USA. Missie training in Texas, USA.

Van 2005 t/m 2015 operationeel Apachepiloot. Doorgegroeid van copiloot tot gezagvoerder, Maintenance Test Pilot, Section Leader en vlieginstructeur. Vier keer op uitzending geweest naar Afghanistan en één keer naar Mali. Uit onvrede over de VN-vredesmissie in Mali uiteindelijk in goed overleg Defensie verlaten.

In 2006 kreeg ik een hernia. Dit zorgde voor gedwongen zelfreflectie. Waar ben ik eigenlijk mee bezig? En als ik niet meer die stoere Apachepiloot kan zijn, wie ben ik dan nog?  Zo begon een proces van persoonlijke ontwikkeling. Na een succesvolle operatie kon ik weer vliegen, maar de persoonlijke ontwikkeling ging gewoon door. Ik deed verschillende cursussen, las veel boeken, keek video’s en zocht internet af. Ik raakte gefascineerd door de universele levenslessen die als rode draad overal terugkwamen. Het heeft mijn leven enorm verrijkt. In mijn Boek “Wakker!” beschrijf ik mijn belangrijkste 8 levenslessen aan de hand van de avonturen die ik meemaakte als Apache piloot.

De jarenlange zoektocht in persoonlijke ontwikkeling raakte in een enorme stroomversnelling na een onbeschrijflijk mooie Eenheidservaring tijdens een Ayahuasca-ceremonie. Ineens vielen alle puzzelstukjes op zijn plek. Ineens was helder naar welke onbeschrijflijke ultieme waarheid alle spirituele- en religieuze stromingen wijzen. Na 33 jaar extreem-atheïst te zijn geweest, weet ik nu ineens dat er iets onbeschrijflijks is wat ik God, Allah of Tao zou kunnen noemen. Ik kan me zelf nog het meest vinden in de eerste zin van de Tao Te Ching: That what can be named, is not the Tao... Het is het raadsel der raadsels en verreweg het mooiste wat er te ont-dekken valt in het leven.

Toen dit radicaal andere perspectief helder was, wist ik dat er nog maar één logische manier was om het leven innerlijk te beleven: Overgave. Onverwoestbare innerlijke rust en duurzaam geluk zijn echt mogelijk. Het enige wat je hoeft te doen is je perspectief te veranderen...

Eind 2016 ging ik op reis met mijn camper om vlogs te maken en een nieuw boek te schrijven over mijn nieuwe inzichten. Ik werd toevallig (of niet) uitgenodigd op Chateau Kerminaouët, waar ik naast schrijven ook een ware eindejaar-retraite heb mogen houden. In februari ben ik tijdelijk in Nederland. Geen idee wat me daarna te wachten staat. Only one way to find out...

Contact: info@petergordijn.nl

4 reacties

 1. Hallo Peter,

  In dagblad De Stem las ik deze week een verhaal over jou. Dat vond ik heel
  interessant. Je was Apache-piloot, maar door hernia heb je een geheel andere kijk
  op het leven gekregen. Inderdaad ben ik met je eens dat we in een maatschappij leven
  waarin de meeste mensen “kortstondig genot” nastreven. Het is eigenlijk een
  soort “schijnwereld” waarin we leven en de wereldse problemen komen ook daardoor.
  Ik ben me daar bewust van en ik heb een brede belangstelling en waaronder ook voor spirituele zaken.
  Er is meer “tussen hemel en aarde”. Heb ook wat boeken gelezen over de “bijna door ervaring” ,waarin
  we na onze dood in een soort paradijselijke toestand komen (moet ontzagwekkend mooi zijn).

  Toevallig heb ik ook iets met vliegen en heb thuis op mijn pc een flightsimulator waar ik regelmatig
  op vlieg (van F-16 tot de jumbo 747). Dat is wel leuk, maar ook kortstondig geluk.
  Op de open dag in Seppe heb ik nog een Apache een spectaculaire looping zien maken.

  Ik vind het heel knap van je dat je de switch van piloot tot schrijver goed heb kunnen maken.
  Heb vandaag in de krant gezien dat je dat bij Defensie goed heb afgesloten met je collega’s.
  Best mooi dat Defensie daar aan me heeft gewerkt.

  Ik ga zeker jouw boek “Wakker” kopen, lijkt me heel interessant.

  Groetjes,

  Douglas

 2. Hoi Peter,

  Ik herkende je meteen! We hebben samen de EMVO gedaan. Ik heb dit niet gehaald en jij wel. Eigenlijk is toen voor mij het proces begonnen om wakker te worden. Ik heb in 2007 Defensie verlaten en er zijn toen veel mooie dingen op mijn pad gekomen. Ik vind dat je je verhaal heel mooi hebt verteld! Doe de dingen waar je achter staat en vanuit je hart.

  Hartegroet

  Charissa Rietveld (Langbroek)

 3. Ik luisterde net naar een boeiend interview met jou terwijl ik nieuwe gordijnen aan het maken was. Achteraf pas zag ik jouw naam, HAHA!

 4. >>”In 2006 kreeg ik een hernia. Dit zorgde voor gedwongen zelfreflectie. Waar ben ik eigenlijk
  >>mee bezig? En als ik niet meer die stoere Apachepiloot kan zijn, wie ben ik dan nog?”

  Forget your perfect offering.
  There is a crack, a crack, in everything.
  That’s how the light gets in.
  — Leonard Cohen (“The Future” (1992)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *