Blog 15: Thailand

Korte versie:
Ik ben direct de drukte van Bangkok ontvlucht en zit nu op een heel rustig plekje van het tropische eiland Koh Tao. Even helemaal tot rust komen. Veel slapen, beetje chillen, boekje lezen, zwemmen, zonnen en als ik zin heb aan mijn boek werken.

Uitgebreide versie:
Na een soepele vlucht landde ik vroeg in de ochtend in Bangkok. Deze drukke stad was op dat moment niks voor mij. De tweede dag ontdekte ik een deel van de prachtige Boeddhistische tempels die de stad rijk is. Het beeld dat erg bleef hangen bij me, was de vier dames voor een Boeddha beeld (zie foto). De twee oude vrouwen (rechts op de foto) waren al biddend offers aan het brengen, terwijl de twee jonge meiden (links) met hun smartphones bezig waren. Hetzelfde gold voor de mensen in het hostel. Het eerste wat mensen vroegen was de wifi code en daarna zat iedereen op zijn telefoon. Welkom in 2015...
Ik heb in Bangkok gereisd met de trein, de taxi, tuk-tuk, de fiets en te voet. Verreweg het leukste vond ik zelf de fiets. Het ene moment werd ik op een drukke straat bijna voor mijn sokken gereden door een tuk-tuk en het andere moment fietste ik door de kleine steegjes (zie foto). Mijn verblijf in Bangkok was verder vooral praktisch. Ik moest nog wat spullen kopen en mijn reis naar Koh Tao regelen. Het nachtleven van Bangkok heb ik nog even aan me voorbij laten gaan.
 
Met de nachttrein, de bus en de boot ging ik richting Koh Tao. Toen ik mijn handdoek onder een palmboom had neergelegd en zee in dook, had ik voor het eerst het gevoel dat ik begon te ontspannen. Het heerlijk warme water streelde mijn lichaam en toen ik me omdraaide zag ik het prachtige tropische eiland. Het was heerlijk om zo even in zee te dobberen zonder iets te doen. Gewoon even genieten van mijn omgeving.
De afgelopen weken zijn voor mij erg intens geweest. Ik voelde veel spanning in mijn lichaam en drukte in mijn hoofd. Het enige wat ik echt nodig had, was rust.
De volgende dag heb ik een scooter gehuurd. Hoewel het overal wordt afgeraden, was het een gouden zet. Ik heb vroeger nooit een scooter of brommer gehad, dus moest even wennen in het begin en ging al bijna op mijn plaat voor het verhuurbedrijf. Een paar minuten later zoefde ik over het eiland. De relatieve wind was verfrissend en het uitzicht werd beter naarmate de paadjes smaller werden. Mijn missie was het vinden van een mooi goedkoop hutje met uitzicht op zee waar ik even echt tot rust zou kunnen komen. De paadjes werden steiler en slechter. Helemaal aan het eind van de wereld (zo voelde het) vond ik het hutje dat ik zocht. Het was heel basic, had een mooi uitzicht (inclusief palmboom) en het was er echt super rustig. Het is nog niet het paradijsje dat ik eigenlijk zocht, maar een prima plekje om nu even helemaal tot rust te komen.
 
Omdat ik hier voor meerdere dagen ga blijven, hoef ik overdag helemaal niks te doen. Dus ik slaap uit tot ik wakker wordt van de opkomende zon boven het water, ik mediteer als ik daar zin in heb en ik heb het eerste boek dat ik wilde lezen al uit. Ik zwem wat in de zee, lig wat te zonnen en haal soms wat te eten of te drinken in het restaurant. Ik heb mijn telefoon vaak uit staan om lekker onbereikbaar te zijn. Heerlijk.
Vroeger snapte ik niet dat mensen het leuk vonden om op vakantie aan het strand te gaan liggen niks doen. Een jaar of tien geleden, na een week klimmen met Sjoerd, waren we ook aan het water gaan liggen. We vonden het helemaal niks. Nog diezelfde middag hingen we in de buurt van het meer aan een klimwand. Nu kan ik er echter enorm van genieten. Even helemaal niks. Even alles laten gebeuren zonder er iets aan te doen. Even ontspannen en mijn hoofd tot rust laten komen.
 
Hartelijke groet vanuit Koh Tao,
 
Peter Gordijn
 

'Je bent de moeite waard zoals je bent. Daar hoef je helemaal niets voor te doen.'

02-02-2015

Snel bladeren: vorige blog / volgende blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *