DE ULTIEME WAARHEID

Stoomcursus Non-dualiteit & Ayahuasca

Een traject van 4 maanden inclusief 4 ceremonies

Wil jij een onverwoestbare innerlijke rust en duurzaam geluk? Wil jij moeiteloos genieten van het leven? Wil jij weten wat absolute vrijheid is?

Soms zie je van die mensen die stralen van geluk. Ze kunnen moeiteloos zichzelf zijn en doen precies waar ze blij van worden. Meestal zijn ze ook nog vriendelijk, behulpzaam en onvoorwaardelijk liefdevol naar alles en iedereen. Hoe kan dat? Wat is hun geheim?

Non-dualiteit + Ayahuasca = Paradijs op aarde

Vaak denken mensen een probleem te hebben en gaan daarmee naar een therapeut, spiritueel leraar, energetisch healer of naar een Ayahuasca-ceremonie. Vaak helpt dat tijdelijk, of onvolledig. Later komt men terug voor hetzelfde- of volgende probleem. En zo blijven veel mensen hun hele leven met problemen bezig. Dat mag best, maar het is niet nodig. Er is een andere manier.

Zoals Boeddha al zei, is de kernoorzaak in alle problemen altijd hetzelfde: Innerlijke verkramping. Het is mogelijk om de bron van innerlijke verkramping aan te pakken en daarmee alle problemen te laten verdampen. Het gevolg daarvan is een moeiteloos leven in overvloed en liefde, ongeacht je omstandigheden.

Uit de review van Desiree:
Wat een vrijheid, wat een opluchting dat ik niet meer hoef te puzzelen. Ik bén alle stukjes, ik bén de hele puzzel, alle kleuren, alle vraagstukken. En dat is zó oké! Het recept is simpel, de ‘struikelblokken’ om dat in te zien waren enorm. Het valt andere mensen ook op, ze zeggen dat ik straal.

Oké, klinkt leuk, maar hoe dan?!!

Het enige wat telt is het ontdekken van de ultieme waarheid. Het is de diepe essentie die verborgen zit in het Boeddhisme, Hindoeïsme, Taoïsme en andere mystieke stromingen. Vaak noemt men dat Non-dualiteit. Er is alleen een enorme uitdaging. Zoals Lao Tzu al schreef: “Dat wat kan worden benoemd, is niet de Tao.” De ultieme waarheid gaat letterlijk voorbij aan woorden en concepten. Logisch dus dat veel mensen na jarenlang satsang-hoppen en bestuderen van spiritualiteit nog steeds worstelen met innerlijke verkramping.

Om het kwartje te laten vallen en innerlijk te kunnen ontspannen, is er naast theoretische kennis ook een eenheidservaring/mystieke-ervaring nodig om de puzzelstukjes op hun plek te laten vallen. Vroeger deed men dat meestal door jarenlange meditatie. Sommige mensen krijgen een vergelijkbare ervaring tijdens een bijna-dood-ervaring (BDE), een duisternisretraite, of extreem vasten. De makkelijkste manier is echter het toepassen van een psychedelicum, zoals bijvoorbeeld het beroemde Ayahuasca. Dit plantmedicijn opent een enorm belangrijke poort in je onderbewustzijn en maakt krachtig zelfonderzoek mogelijk. Ayahuasca maakt enorm veel ervaringen mogelijk en je kan oneindig veel thema’s onderzoeken. Logisch gevolg is dat veel mensen na vele Ayahuasca-ceremonies nog steeds worstelen met hun leven. Ze hebben het gevoel dat ze al veel belangrijk “werk” hebben verricht, maar dat er nog een hoop moet gebeuren voor ze  zijn “geheeld”. En zo blijven spirituele zoekers streven naar nieuwe middelen, genezers en therapieën in de hoop ooit wel goed genoeg te zijn, zonder precies te weten wat dat ultieme eindpunt eigenlijk is.

Bij ons pas je een psychedelicum slechts met één doel toe, namelijk: De ultieme waarheid ontdekken. We gaan voor de onbeschrijflijke eenheidservaring / mystieke-ervaring en niets anders dan dat. Punt. Wat voor waardevols je ook denkt te ontdekken over vastgeroeste patronen, overleden dierbaren, vorige levens, spirits, of wat voor andere verschijningvormen dan ook, laat het los en ga door met je onderzoek. Prik er doorheen, doorzie de matrix, de illusie of hoe je het ook wilt noemen en ga eraan voorbij. Neem een kijkje achter de schermen van het leven. Ontdek de onbeschrijflijke waarheid van het bestaan.

Voor het bereiken van een eenheidservaring draait alles om de juiste voorbereiding, de juiste mindset, het juiste middel, de juiste omgeving en de juiste begeleiding. Daarom investeren we eerst vier weken in de voorbereiding. We zorgen dat je weet waar je aan begint en dat je weet wat je wel- en niet moet doen tijdens de ceremonies (totaal 4). We werken met een kleine groep deelnemers (max 14) en onvoorwaardelijk liefdevolle begeleiding, zodat je je veilig voelt voor je aan de ceremonie begint. Als psychedelicum gebruiken wij het krachtige Ayahuasca-analoog genaamd Psilohuasca. Dit zorgt voor een lange heldere “reis” en is milder voor je maag.

Uit de review van Raymond:
Dan merk ik op dat ik gefopt ben door het ego, en begint het te stromen. De fop der foppen! Ik sta ineens heel krachtig te praten met Peter op de gang!!!  Ik ontwaak op de gang!  Daarna liggend, en later staand in de zaal de ene eenheidservaring naar de andere, wow. Verbazing inzicht verbazing inzicht verbazing…    

Vervolgens is integratie heel belangrijk! Het is de kunst om met behulp van spirituele wijsheid de volmaaktheid van het geheel ook hier, in deze alledaagse werkelijkheid te gaan zien en ervaren. En daar is non-dualiteit zo belangrijk voor. Wanneer dat kwartje valt, ontstaat de absolute vrijheid en wordt het leven een feest.

Dit traject is niet voor watjes. Er is een commitment nodig van vier maanden. De zelfstudie (non-dualiteit video’s kijken/luisteren) is een belangrijk onderdeel en vergt een diep innerlijk verlangen naar het ontdekken van de ultieme waarheid. Je moet bereid zijn al je overtuigingen los te laten en je hebt de moed nodig om tijdens de ceremonies de controle over te geven aan psilohuasca.

Kortom, het doel is non-dualiteit als nieuwe levensvisie. Psilohuasca is slechts een instrument om dit doel te bereiken. Wij geloven dat het voor iedereen mogelijk is om met de juiste voorbereiding een eenheidservaring te krijgen. En dankzij die ervaring wordt de wijsheid van Non-dualiteit ineens helder. Hiermee verdwijnt innerlijke verkramping en ontstaat het paradijs op aarde.

Kijk voor meer info op:
www.deultiemewaarheid.nl