DE ULTIEME WAARHEID

6 maanden stoomcursus non-dualiteit met ayahuasca

Vers van de pers: De try-out bevalt zo goed dat we in december een nieuwe willen starten. 

Wil jij deelnemen aan de volgende stoomcursus? Mail info@petergordijn.nl

Wil jij een onverwoestbare innerlijke rust en duurzaam geluk? Wil jij moeiteloos genieten van het leven? Wil jij weten wat absolute vrijheid is?

Soms zie je van die mensen die stralen van geluk. Ze kunnen moeiteloos zichzelf zijn en doen precies waar ze blij van worden. Meestal zijn ze ook nog vriendelijk, behulpzaam en onvoorwaardelijk liefdevol naar alles en iedereen. Hoe kan dat? Wat is hun geheim?

Non-dualiteit + Ayahuasca = Paradijs op aarde

Vaak denken mensen een probleem te hebben en gaan daarmee naar een therapeut, spiritueel leraar, energetisch healer of naar een Ayahuasca-ceremonie. Vaak helpt dat tijdelijk, of onvolledig. Later komt men terug voor het volgende probleem. En zo blijven veel mensen hun hele leven met problemen bezig. Dat mag best, maar het is niet nodig. Er is een andere manier.

Zoals Boeddha al zei, is de kernoorzaak in alle problemen altijd hetzelfde: Innerlijke verkramping. Het is mogelijk om de bron van innerlijke verkramping aan te pakken en daarmee alle problemen te laten verdampen. Het gevolg daarvan is een moeiteloos leven in overvloed en liefde, ongeacht je omstandigheden.

Oké, klinkt leuk, maar hoe dan?!!

Het enige wat telt is het ontdekken van de ultieme waarheid. Het is de diepe essentie die verborgen zit in het Boeddhisme, Hindoeïsme, Taoïsme en andere mystieke stromingen. Vaak noemt men dat non-dualiteit. Er is alleen een enorme uitdaging. Zoals Lao Tzu al schreef: “Dat wat kan worden benoemd, is niet de Tao.” De ultieme waarheid gaat letterlijk voorbij aan woorden en concepten. Logisch dus dat veel mensen na jarenlang satsang-hoppen en bestuderen van spiritualiteit nog steeds worstelen met innerlijke verkramping.

Om het kwartje te laten vallen en innerlijk in de ontspanningsstand te kunnen gaan, is er naast theoretische kennis ook een eenheidservaring/mystieke ervaring nodig om de puzzelstukjes op hun plek te laten vallen. Vroeger deed men dat meestal door jarenlange meditatie. Sommige mensen krijgen een vergelijkbare ervaring tijdens een bijna-dood-ervaring (BDE), duisternis retraite, extreem vasten, ernstige depressie of epileptische aanval. De makkelijkste manier is echter het toepassen van een psychedelicum, zoals bijvoorbeeld het beroemde plantmedicijn Ayahuasca.

Ayahuasca opent een enorm belangrijke poort in je onderbewustzijn en maakt krachtig zelfonderzoek mogelijk. Er zijn enorm veel ervaringen mogelijk en je kan oneindig veel thema’s onderzoeken. Logisch gevolg is dat veel mensen na vele Ayahuasca-ceremonies nog steeds worstelen met hun leven. Ze hebben het gevoel dat ze al veel belangrijk “werk” hebben verricht, maar dat er nog een hoop moet gebeuren voor ze echt zijn “geheeld”. En zo blijven spirituele zoekers streven naar nieuwe middelen, genezers en therapieën in de hoop ooit wel goed genoeg te zijn, zonder precies te weten wat dat ultieme eindpunt eigenlijk is.

Bij ons pas je een psychedelicum slechts met één doel toe, namelijk: De ultieme waarheid ontdekken. Daarom kiezen wij voor een krachtig ayahuasca-analoog genaamd psilohuasca en investeren we vijf weken in de voorbereiding. We gaan voor de onbeschrijflijke eenheidservaring / mystieke-ervaring en niets anders dan dat. Punt. Wat voor waardevols je ook denkt te ontdekken over vastgeroeste patronen, overleden dierbaren, vorige levens, spirits, of wat voor andere verschijningvormen dan ook, laat het los en ga door met je onderzoek. Prik er doorheen, doorzie de matrix, de illusie of hoe je het ook wilt noemen en ga eraan voorbij. Neem een kijkje achter de schermen van het leven. Ontdek de onbeschrijflijke waarheid van het bestaan.

Vervolgens is integratie heel belangrijk! Het is de kunst om met behulp van die levensvisie de volmaaktheid van het geheel ook hier, in deze alle daagse werkelijkheid te gaan zien en ervaren. En daar is non-dualiteit zo belangrijk voor. Wanneer dat kwartje valt, ontstaat de absolute vrijheid van het bewustzijn en wordt het leven een feest.

Dit traject is niet voor watjes. Er is een commitment nodig van een half jaar. De zelfstudie (non-dualiteit video’s kijken/luisteren) is een belangrijk onderdeel en vergt een diep innerlijk verlangen naar het ontdekken van de ultieme waarheid. Je moet bereid zijn al je overtuigingen los te laten en je hebt de moed nodig om tijdens de ceremonies de controle over te geven aan psilohuasca.

Kortom, het doel is non-dualiteit als nieuwe levensvisie. Psilohuasca is slechts een instrument om dit doel te bereiken. Wij geloven dat het voor iedereen mogelijk is om met de juiste voorbereiding een eenheidservaring te krijgen. En dankzij die ervaring wordt de wijsheid van non-dualiteit ineens helder. Hiermee verdwijnt innerlijke verkramping en ontstaat het paradijs op aarde.

 

Algemene opzet

 • Intro-weekend
  • Toelichting volledige traject
  • Introductie non-dualiteit
  • De kunst van zelfonderzoek
 • 4 weken voorbereiding
  • Zelfstudie non-dualiteit
  • Wekelijkse online satsang
  • Voorbereidingsdag
 • 3-daags Psilohuasca weekend
  • 2 ceremonies
  • Zelfonderzoek
  • Eenheidservaring
 • 5 maanden integratie
  • Essentie van non-dualiteit
  • Online satsangs, zelfstudie en integratiedagen
  • Individuele begeleiding indien nodig
 • Afsluiting

 

Locaties
Openingsweekend – Epe
Ayahuascaweekend – Alphen (Gld)
Overige dagen: Groenekan

Contact info
info@petergordijn.nl 

Selectie procedure
Voor deze Try-out is Peter Gordijn jouw eerste contactpersonen. Hij kijkt met jou mee, of je een geschikte kandidaat bent. Voor de Psilohuasca-ceremonie staat het team van Unfold Your Being voor jou klaar. Zij screenen jou op mogelijke contra-indicaties wat betreft gezondheid en medicijngebruik voordat je aan een ceremonie kan deelnemen.

Contra indicaties
Voor een Psilohuasca-ceremonie gelden er een aantal contra indicaties wat betreft gezondheid en medicijngebruik. Voor meer informatie kun je kijken op http://www.unfoldyourbeing.eu/iets-voor-jou/#contra-indicaties

De volgende start waarschijnlijk in december. Meer info volgt!