Blog 41: Dankbaarheid

De lezing Wakker! is nu voor iedereen gratis te bekijken op youtube, zowel het geheel (49min) als een samenvatting (15min). Verder kijk ik dankbaar terug op een prachtige tijd in Friesland. 
 
Sweet memories
...Twee eenden vlogen strak in formatie en maakten een glijlanding op het water van de Pingo… Rustig liggend op de bank zag ik de wolken continue veranderen… Kleine koolmeesjes smikkelden ondersteboven hangend aan een vetbol… De kleurrijke fazant liep voorbij, gevolgd door twee vrouwtjes… Aan het eind van de meditatie zag ik dat het al licht was geworden… In het weiland achter de Pingo liepen 6 (!) reeën voorbij… Een reiger stond roerloos langs de rand van het water… Het prachtig gekleurde ijsvogeltje scheerde over het water… De planeet Venus schitterde fel aan de hemel, goed zichtbaar door het open raam van de slaapkamer… 
 
Dankbaar
Door de grote glazen schuifpui was het net alsof ik in de natuur leefde. Ik heb er de rust gevonden die ik zo graag wilde. Enerzijds om aan mijn nieuwe manuscript te kunnen werken, anderzijds om zelf tot rust te kunnen komen na 10 jaar in een achtbaan te hebben geleefd. Je zou kunnen zeggen dat ik terug kijk op een prachtige retraite. Het vele mediteren en verdiepen in inspirerende wijsheden heeft me erg goed gedaan. 
Ik ben ook dankbaar voor mijn dierbaren die zijn langsgekomen. Hoewel ik genoot van de periodes waarin ik dagen achter elkaar helemaal alleen was, heeft het sociaal contact me wel goed gedaan en verbonden gehouden met de samenleving. Ook heb ik erg genoten van de dansfeesten in Groningen. Heerlijk om even nergens aan te denken en helemaal op te kunnen gaan in dans en muziek. 
Vooral ben ik zeer dankbaar voor Wilma, Marianne en Jeannet van Farmhouse B&B en het Bezinningshotel, voor hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Ik voel me bevoorrecht dat deze fantastische plek me zomaar werd aangeboden. Dankjulliewel! 
 
Lezing Wakker!
Woensdagavond 20 april 2016 gaf ik een lezing in Den Haag bij Initiatives of Change. Omdat ik wist dat er verschillende mensen nieuwsgierig zijn naar wat ik te vertellen heb, is het opgenomen en nu gratis beschikbaar voor iedereen op youtube. Ik kijk terug op een mooie avond met prachtige reacties uit het publiek. Iedere keer ontmoet ik weer bijzondere mensen en de boeken die ik had meegenomen waren direct uitverkocht. 
De intentie van de opname is ook om het verleden wat meer achter me te laten, zodat ik mij meer kan richten op wat ik nu echt belangrijk vindt: Mensen “wakker” maken! En ook op dat vlak komt alles mij aanwaaien. Op 17 mei 2016 geef ik een workshop in Ulvenhout waarbij ik dieper in zal gaan op bewustzijnsontwikkeling. Wat zijn nou die levenslessen die ik geleerd heb? Ik kijk er erg naar uit. 
1 mei 2016

Snel bladeren: Vorige blog / volgende blog