Goed nieuws! Uitgeverij Samsara gaat begin 2018 het nieuwe manuscript van Peter Gordijn uitgeven!

Wakker!

Levenslessen van een Apachepiloot

De afgelopen tien jaar was Peter Gordijn Apachepiloot bij de Koninklijke Luchtmacht. Naast uitzendingen naar Afghanistan (4x) en Mali heeft hij ook op persoonlijk vlak een groot avontuur meegemaakt.

Tien jaar geleden begon hij als jonge Apache piloot wiens leven draaide om stoer doen, dure auto’s en vrouwen (’t liefst veel). Toen kreeg hij een hernia. Hulpeloos op de bank werd hij gedwongen tot zelfreflectie. Waar ben ik mee bezig? En als ik niet meer die stoere piloot kan zijn, wie ben ik dan nog?

Hij kwam via zijn dierbaren in aanraking met persoonlijke ontwikkeling. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Hij veranderde in iemand met innerlijke rust, authenticiteit en vrijheid.

De levenslessen hebben zijn leven verrijkt en van daaruit ontstond het verlangen om een boek te schrijven. Met zijn boek “Wakker!” maakt hij de oude kennis over persoonlijke ontwikkeling toegankelijker voor een doelgroep die normaal niet in aanraking komt met deze wijsheden.

Daarnaast schrijft hij open en eerlijk over zijn frustraties tijdens de VN vredesmissie in Mali, die er uiteindelijk toe hebben geleid dat hij de VN medaille heeft geweigerd en Defensie heeft verlaten. 

 • “Wakker!” is recent. In januari 2015 is hij teruggekomen van zijn uitzending naar Mali. De missie is nog steeds gaande, met o.a. honderden Nederlandse militairen.  
 • “Wakker!” is spannend. Aan de hand van vier uitzendingen naar Afghanistan vertelt hij over zijn eerste schoten, rocket attacks en het voorkomen van onschuldige burgerslachtoffers.
 • “Wakker!” is kwetsbaar. Naast zijn stoere buitenkant geeft “Wakker!” een unieke inkijk in de menselijke kant van een doorgewinterde militair.
 • “Wakker!” is uitdagend. Aan het eind van ieder hoofdstuk staat een oefening waarmee de lezer wordt uitgedaagd te gaan experimenten in zijn eigen leven.

Meer lezen? Bekijk het online inkijk exemplaar!

 

 • Mijn boek!!!

3 reacties

 1. Een inspirerend en gedurfd boek over de innerlijke wereld van een apachepiloot met verrassend recente voorbeelden van een missie in Mali waar ik nog te weinig over gelezen heb. Het boek had ik in één dag uit en leest als een roman. De voorbeelden in het boek spreken tot de verbeelding en zijn soms erg grappig als de schrijver het heeft over de vliegerscultuur. Het is ook een serieus boek wanneer Peter Gordijn het heeft over de dilemma’s die hij tegenkomt en de keuzes die hij op de uitzendingen heeft gemaakt: keuzes over leven en dood.

  Peter Gordijn laat de binnenwereld zien van iemand op een positie waar we normaal alleen de buitenkant van mogen zien…snelle auto’s…druk leven…verre reizen. Het lezen van dit boek verleid tot een persoonlijke zoektocht en lucht tegelijkertijd op: als een apachepiloot al worstelt met dit soort innerlijke conflicten, dan ben ik zo erg nog niet :-).
  Als minpunt vind ik dat hij sommige punten wel erg vaak herhaald … al blijven die punten nu wel hangen!

  Mag dit boek in de basis survival uitrusting van elke militair?

 2. In vier uur uitgelezen. Prima geschreven, mooie foto’s en inspirerend.

  Bruikbare tools voor beter leiderschap en een realistisch beeld op de maatschappij.

  Blijf schrijven, en blijf foto’s van Johan gebruiken!

 3. Beste Peter,
  Genietend van een korte vakantie in de Zuid Franse zon heb ik je boek gelezen.
  Een inspirerend en boeiend boek met belangrijke levenslessen en een fraaie inkijk in je leven.
  Een aanrader. Blijf vooral schrijven!!!!!! en vliegen!!!!.
  Jaap van ’t Leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *