Ben je pas net aan het ontdekken in de wereld van persoonlijke- en spirituele ontwikkeling? Dan is Peter's eerste boek een mooie introductie. In Wakker! beschrijft hij levenslessen aan de hand van de avonturen die hij als Apachepiloot meemaakte.

Ben je nieuwsgierig naar de uiteindelijke diepe essentie van alle spirituele- en zelf religieuze stromingen? Wil jij weten wat de kern is van al onze innerlijke worstelingen? In Peter's nieuwe boek maak je op een toegankelijke manier kennis met de waardevolle levensvisie non-dualiteit, die hij Het Absolute Perspectief noemt. Ga voorbij aan je culturele conditionering en transformeer van verkramping naar vrijheid!

Hieronder uitgebreidere info over beide boeken...

Het Absolute Perspectief

Van verkramping naar vrijheid

Nadat hij uit het leger was gestapt, deed een eenheidservaring tijdens een Ayahuasca ceremonie hem inzien dat de werkelijkheid radicaal anders is dan hij altijd had gedacht. De essentie van spiritualiteit werd hem in dat moment uiterst helder en volkomen logisch. De persoon en het persoonlijke perspectief verdampten tijdens deze glimp van de onbeschrijflijke eenheid van het bestaan.
In zijn nieuwe boek geeft Peter je een kijkje achter de schermen van het leven. Het Absolute Perspectief is een alles overstijgende levensvisie waarin zowel wetenschap als religie een passende plek hebben. Het geeft een radicaal andere kijk op onze dagelijkse werkelijkheid en is in potentie de oplossing voor al onze innerlijke worstelingen. Logisch, want onze levenservaring wordt bepaald door ons levensperspectief. Bestel direct via Bol.com

Wakker!

Levenslessen van een Apachepiloot

Tien jaar lang was Peter Gordijn Apachepiloot bij de Koninklijke Luchtmacht. Naast uitzendingen naar Afghanistan (4x) en Mali heeft hij ook op persoonlijk vlak een groot avontuur meegemaakt. Als jonge Apachepiloot had hij een baan met aanzien, een luxe appartement, een snelle cabrio en genoot hij van buitensporten, uitgaan en vriendinnen. In 2006 kreeg hij een hernia. Hulpeloos op de bank werd hij gedwongen tot zelfreflectie. Als ik niet meer die stoere piloot kan zijn, wie ben ik dan nog? Hij kwam via zijn dierbaren in aanraking met persoonlijke ontwikkeling. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Hij veranderde in iemand met innerlijke rust, authenticiteit en vrijheid. De levenslessen hebben zijn leven verrijkt en van daaruit ontstond het verlangen om een boek te schrijven. Met zijn boek “Wakker!” maakt hij de oude kennis over persoonlijke ontwikkeling toegankelijker voor een doelgroep die normaal niet in aanraking komt met deze wijsheden. Daarnaast schrijft hij open en eerlijk over zijn frustraties tijdens de VN vredesmissie in Mali, die er uiteindelijk toe hebben geleid dat hij de VN medaille heeft geweigerd en Defensie heeft verlaten.
 • “Wakker!” is spannend. Aan de hand van vier uitzendingen naar Afghanistan vertelt hij over zijn eerste schoten, rocket attacks en het voorkomen van onschuldige burgerslachtoffers.
 • “Wakker!” is kwetsbaar. Naast zijn stoere buitenkant geeft “Wakker!” een unieke inkijk in de menselijke kant van een doorgewinterde militair.
 • “Wakker!” is uitdagend. Aan het eind van ieder hoofdstuk staat een oefening waarmee de lezer wordt uitgedaagd te gaan experimenten in zijn eigen leven.
Meer lezen? Bekijk het online inkijk exemplaar!

 • Mijn boek!!!

3 reacties

 1. Een inspirerend en gedurfd boek over de innerlijke wereld van een apachepiloot met verrassend recente voorbeelden van een missie in Mali waar ik nog te weinig over gelezen heb. Het boek had ik in één dag uit en leest als een roman. De voorbeelden in het boek spreken tot de verbeelding en zijn soms erg grappig als de schrijver het heeft over de vliegerscultuur. Het is ook een serieus boek wanneer Peter Gordijn het heeft over de dilemma’s die hij tegenkomt en de keuzes die hij op de uitzendingen heeft gemaakt: keuzes over leven en dood.

  Peter Gordijn laat de binnenwereld zien van iemand op een positie waar we normaal alleen de buitenkant van mogen zien…snelle auto’s…druk leven…verre reizen. Het lezen van dit boek verleid tot een persoonlijke zoektocht en lucht tegelijkertijd op: als een apachepiloot al worstelt met dit soort innerlijke conflicten, dan ben ik zo erg nog niet :-).
  Als minpunt vind ik dat hij sommige punten wel erg vaak herhaald … al blijven die punten nu wel hangen!

  Mag dit boek in de basis survival uitrusting van elke militair?

 2. In vier uur uitgelezen. Prima geschreven, mooie foto’s en inspirerend.

  Bruikbare tools voor beter leiderschap en een realistisch beeld op de maatschappij.

  Blijf schrijven, en blijf foto’s van Johan gebruiken!

 3. Beste Peter,
  Genietend van een korte vakantie in de Zuid Franse zon heb ik je boek gelezen.
  Een inspirerend en boeiend boek met belangrijke levenslessen en een fraaie inkijk in je leven.
  Een aanrader. Blijf vooral schrijven!!!!!! en vliegen!!!!.
  Jaap van ’t Leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *