Blog 26: Real Men

Korte versie:
Ik heb een prachtige week gehad in de Alpen met outdoor activiteiten en persoonlijke ontwikkeling. Verder de gouden tip voor mensen die veel schrijven/mailen/appen: gebruik de dicteer functie! 
Mijn boek Wakker! gaat nu ineens hard: De teaser staat online, het inkijkexemplaar staat online, het eerste exemplaar is gedrukt en de media aandacht begint deze week al. Hoogtepunten donderdagavond 10 september 2015 bij RTL latenight(22:30 RTL4) en vrijdagmiddag 11 september 2015 natuurlijk de officiële boeklancering op de vliegbasis. Verder kun je nu al een gesigneerd exemplaar van mijn boek Wakker! bestellen op petergordijn.nl/boek-wakker.
 
Uitgebreide versie:
Real Men Rock The Alps was een week met de bijzondere combinatie van buitensport activiteiten een persoonlijke ontwikkeling. De week speelde zich af in de Franse Alpen. Bij de naam Real Men dacht ik eerst aan sterke mannen die stoere dingen doen. Dit was echter een vertekend beeld. Real Men draait juist om echt zijn en puur zijn. Ja, we zijn gaan kajakken, grotten verkennen, klimmen, hiken, bivakkeren en bergbeklimmen. En ja, we doken 's ochtends na de warming-up in het ijskoude bergmeertje. Toch draaide deze week juist niet om stoer doen. Echtheid en authenticiteit betekenen juist dat je soms 'nee' zegt tegen een uitdaging om trouw te blijven aan jezelf. 
Het was een bijzondere groep. Logisch, want welke "normale mensen” doen er nou mee aan zo'n week? Zo uniek als de deelnemers waren, zo vergelijkbaar waren de thema’s. Leven vanuit authenticiteit, in plaats van het goed proberen te doen voor anderen. Lichter, speelser een moeiteloos leven, in plaats van tot burn-out toe vechten en streven om je doelen te bereiken. Genieten van alles wat er is, in plaats van altijd graaien naar genot en weerstand bieden tegen angst, verdriet en pijn. Echt zijn, in plaats van een verhaal proberen hoog te houden. Leven vanuit passie en levenslust, in plaats van gevangen zitten in je werk.
Ik heb genoten van het kajakken door de stroomversnellingen, maar ook van de momenten dat we met z'n allen naast een waterval in stilte met open armen stonden te kijken naar de prachtige bergen (zie foto). Het leek bijna alsof we even meespeelden in de film City of Angels, en dan de scène waar ze met z’n allen op het strand in stilte naar de zonsopkomst staan te kijken. Ik heb genoten van de serieuze gesprekken, maar misschien nog wel meer van alle grapjes die er ook mochten zijn. En uiteindelijk kon ik zelfs genieten van onze ochtendduik. De kinderen van de camping kwamen zelfs speciaal  kijken naar die vreemde mannen die minuten lang in het ijskoude bergwater bleven zitten of zelfs gingen zwemmen. De warming-up en de speciale ademhalingstechnieken (geïnspireerd door Wim Hof a.k.a. Iceman) hielpen sowieso, maar het belangrijkste was omgaan met weerstand. Normaliter volgen ik direct mijn eerste impuls moeten vechten tegen de kou en zo snel mogelijk het water uit te gaan. Nu werd ik echter uitgedaagd om werkelijk te voelen wat ik voelde en niet direct weg te vluchten voor moeilijke situaties. Je moet het natuurlijk niet overdrijven, maar een tijdje in de kou kan je makkelijk hebben. Je lichaam gaat hard werken om je weer warm te krijgen. Toen we in de Alpen na de ochtend duik de kant stonden te kijken naar de zonsopkomst, tintelde mijn hele lichaam. Dit kun je ook voelen als je bij het douchen aan het einde één minuut volledig koud afspoelt. Ook dan zul je eerst de weerstand ervaren, en daarna terwijl je je af staat te drogen de tintelingen. Probeer het zelf, als je wilt.
 
Dan nu de gouden tip die menigeen effectiever zal maken: gebruik de dicteer functie!
De technologie is zover ontwikkeld, dat je tegenwoordig tegen computers en smartphones kunt praten. Ik moet het voor de zekerheid nog wel terug lezen omdat er soms een foutje wordt gemaakt, maar 95% klopt gewoon. Ook "punt", "komma" en "nieuwe regel" kun je gewoon zeggen. Sinds ik dit heb ontdekt, ga ik veel sneller door mijn berichtjes heen. E-mails een blogs schrijf ik 2-10 keer sneller, waardoor ik meer tijd over houd voor dingen die er echt toe doen. Op mijn telefoon vind ik het heerlijk dat ik niet meer hoef te typen op zo'n klein schermpje. Had ik dit maar eerder ontdekt! Ook dit blog is geschreven met behulp van de dicteerfunctie. Heerlijk. Voor mij als schrijver is dit een van de beste uitvindingen ooit.
Waar vind je de dicteerfunctie? Uiteraard verschilt het per apparaat. Voor laptops en pc's kun je gewoon even zoeken op internet. Op veel smartphones staat er in het toetsenbordje een microfoontje (zie foto). 
Mijn boek Wakker! is in een stroomversnelling terechtgekomen. Het eerste boek is gedrukt en ziet er prachtig uit (zie foto's). De achterkant van het boek is ook erg mooi geworden. Ik ben heel trots op de teaser (korte promovideo) en dankzij het gratis inkijk exemplaar kun je al een aantal pagina's lezen. Het is mijn grote droom dat mijn boek straks door heel veel mensen gelezen zal worden. Je kan mij helpen mijn droom te verwezenlijken door het boek en/of de teaser te delen in je eigen netwerk en op social media. 
De media aandacht begin ondertussen op gang te komen. Ze maken er een wedstrijd van wie de primeur heeft. ‘We willen je graag hebben, maar als je al bij … bent geweest, hebben wij geen interesse meer.’ Grappig om een keer mee te maken hoe zoiets werkt. Gelukkig kan ik vertrouwen op expertise vanuit de uitgever. Dat is voor mij heel prettig. De geplande media aandacht is nu*:
  • Maandag (7 sept) Omroep Brabant,  17:55 uur in het programma ‘Onder Ons’
  • Woensdag BNR nieuwsradio, 11:30u in het programma Roelof Hemmen
  • Donderdagavond RTL4 22:30 bij Humberto Tan in het programma RTL Latenight
  • Zaterdag en zondag Happinez festival, 16:00u lezing (15min)
 
Het is mogelijk om een voorbestelling te doen van mijn boek Wakker! Dit kan via petergordijn.nl of via de beter online webwinkels (bv Bol.com). Omdat ik natuurlijk het liefst heb dat je hem bij mij besteld, bied ik een aantal extra's:
- Gesigneerd exemplaar
- Gratis verzending
- Gratis mp3 met unieke oefening
Ga nu naar Petergordijn.nl/boek-wakker en krijg Wakker! direct na de boeklancering thuisgestuurd. Of als je naar de boekpresentatie komt op de vliegbasis, kun je hem daar op naam afhalen. 
 
Hartelijke groet,
 
Peter Gordijn
 
*Zeer waarschijnlijk. Niets is zeker in televisieland. Het is net de vliegwereld 😉
 
 
 
“Authenticity is a collection of choices we make every day. It’s about the choice to show up and be real. The choice to be honest. The choice to let our true selves be seen.” - Brené Brown 

05-09-2015

Snel bladeren: Vorige blog / Volgende blog